Nieuws

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Extra onttrekkingsverboden

    Hoge temperaturen, weinig neerslag: het is droog. Hierdoor loopt het neerslagtekort verder op en is de afvoer in de beken laag, te laag.

    Droogte bij waterschap Brabantse Delta
  • Tips voor een klimaatvriendelijke tuin in het Groen Klimaatplein Etten-Leur

    Life & Garden in Etten-Leur is het derde tuincentrum in het werkgebied van waterschap Brabantse Delta waar een Groen Klimaatplein is geopend. Klanten krijgen daar advies over het klimaatvriendelijk inrichten van hun tuin en woonomgeving.

    Opening Groen Klimaatplein bij Life & Garden in Etten-Leur
  • Leggerherziening

    Binnenkort wordt door het waterschap de zogeheten ‘legger’ herzien. De legger is een verzameling van tekeningen en documenten waarin staat waar de ´Keur´ van het waterschap van toepassing is in het beheergebied van het waterschap. De Keur is een wettelijke bepaling waarin staat wat je wel en niet mag doen in, met en rond rivieren sloten en andere waterlopen. De Keur geldt ook voor dijken.

  • Waterschap nodigt (nieuwe) wethouders uit voor klimaatontbijt

    Vandaag kwamen (nieuwe) wethouders uit Midden- en West-Brabant naar waterschap Brabantse Delta voor het eerste klimaatontbijt. De afgelopen weken zijn de nieuwe colleges geïnstalleerd.

    Ontbijt
  • Open dag Natuurontwikkeling Westelijke Langstraat

    Ontdek hoe waterbeheer en natuurbeheer hand in hand gaan in de Westelijke Langstraat. Zie wat er is aangelegd in het gebied en wat dat betekent voor planten en dieren. En ontdek bijzondere dingen in je eigen 'achtertuin'.

  • Open dag bij rioolwaterzuivering en persstation met mooie fietstocht

    Op zaterdag 9 juli ben je van harte welkom bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij het persstation in Bergen op Zoom. Beide locaties zijn te bezoeken via een mooie fietstocht.

  • Nieuw waterakkoord tussen waterschappen en Rijkswaterstaat

    Op 27 juni tekenden de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel, waterschap Limburg en Rijkswaterstaat een nieuw waterakkoord (WATAK). In dit akkoord staan afspraken tussen Rijkswaterstaat (beheerder van de rijkskanalen) en de waterschappen over de aan- en afvoer van water.

  • Louis van der Kallen en Alwijn ten Cate nieuwe leden dagelijks bestuur waterschap Brabantse Delta

    Het algemeen bestuur (AB) van waterschap Brabantse Delta heeft op 22 juni Louis van der Kallen en Alwijn ten Cate benoemd als leden van het dagelijks bestuur (DB) van het waterschap.

  • Vissen kunnen vrij reizen in de Molenbeek Roosendaal !

    Woensdag 22 juni hebben dijkgraaf Kees Jan de Vet, gedeputeerde Jan De Haes (provincie Antwerpen) en wethouder Klaar Koenraad (gemeente Roosendaal) de drie vispassages in de Molenbeek geopend. Vispassages zorgen ervoor dat vissen hun reis kunnen voortzetten ondanks hindernissen zoals een stuw, gemaal of terugslagklep.

    Dijkgraaf, gedeputeerde Jan De Haes en wethouder Klaar Koenraad