Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Wateroverlast West-Brabant (Update 31-5)

    De maand mei is kletsnat. En omdat het al een half jaar veel natter is dan normaal, zijn de beken en sloten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Afgelopen nacht en deze ochtend heeft het in korte tijd extreem veel geregend. Op sommige plekken in ons werkgebied is de wateroverlast groot. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land.

    Wateroverlast Dorst
  • Waterschap partner van Expeditie Aqua Mundo

    We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onderdeel zijn van Expeditie Aqua Mundo. Dit 4-daagse wandelevenement in en om Breda biedt een prachtige gelegenheid om op ontdekking te gaan langs het water, te dwalen door het groene landschap van de Baronie en het verkennen van verborgen pareltjes.

  • Ruim baan voor de otter in Vlaanderen en Nederland

    Verschillende Vlaamse en Nederlandse organisaties zijn op 29 mei – internationale dag van de otter – officieel gestart met een samenwerking om het leefgebied van de otter aan beide zijden van de grens te vergroten en de leefomstandigheden te bevorderen.

    Uitleg over de inrichtingsmaatregelen om het leefgebied van de otter te vergroten
  • Meer ruimte nodig voor Brabantse zijrivieren en beken

    Om Brabant te beschermen tegen grote wateroverlast hebben de beken en rijrivieren van de Maas meer ruimte nodig. Dat is de boodschap van het rapport ‘Hoogwater in Brabant december 2023’ dat we samen met waterschap Aa en Maas, waterschap De Dommel en provincie Noord-Brabant overhandigden aan deltacommissaris Co Verdaas.

    Gras en grote plas water
  • Niels Mureau, de man van de Waterketen

    Niels Mureau. Bestuurder, loco-dijkgraaf, agrarisch ondernemer, consultant en bovenal: verbinder en pionier. Per 1 juni 2024 legt hij zijn taken als lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta neer.

  • Nat voorjaar ideaal voor de zomer

    De afgelopen maanden waren vooral nat. Nog niet echt een prachtig voorjaar. Een warme en droge zomer lijkt dan ook heel ver weg. Toch nemen we als Brabantse Delta nu maatregelen om voorbereid te zijn op zo een warme en droge periode. Want het weer kan zomaar omslaan.

  • Waterkwaliteit stadswateren Breda voor evenementen online te raadplegen

    De gemeente Breda maakt op een speciale website duidelijk of het wel of niet veilig is om te zwemmen in de singels van Breda en in de Waterakkers ter hoogte van Teteringen.

    Ga voor zwemmen in zwemplassen naar www.zwemwater.nl
  • Subsidie voor extra groene schoolpleinen

    Van grijs betegelde schoolpleinen naar groene buitenspeelplaatsen. Scholen kunnen tot en met 4 november 2024 een financiële bijdrage aanvragen bij 'Schoolpleinen van de Toekomst.’ De subsidie is voor basisscholen, voortgezet onderwijsscholen en het mbo.

    Van betontegels naar groene schoolpleinen
  • Waterschap Brabantse Delta en gemeente Moerdijk werken samen aan een klimaatbestendig Zevenbergen Oost

    Een nieuwe groene wijk met volop ruimte voor water en (natte) natuur: daaraan werken de gemeente Moerdijk en het waterschap Brabantse Delta samen bij de ontwikkeling van Zevenbergen Oost. Wethouder Danny Dingemans en waterschapsbestuurder Angelien Hagenaars ondertekenden daarvoor onlangs de intentieovereenkomst.