Nieuws

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Uitbreiding onttrekkingsverboden

    De droogte houdt aan. Daarom besluit waterschap Brabantse Delta om de onttrekkingsverboden uit te breiden met 2 deelgebieden.

    Droogte bij waterschap Brabantse Delta
  • Ben jij een Waterbaas? Doe de Waterbazencheck!

    Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck van de waterschappen.

  • Natuurlijke plastic-vervanger een stap dichterbij

    Dinsdag zetten we een belangrijke stap om een nieuwe natuurlijke plastic-vervanger te maken. We openden een demonstratiefabriek, waarin we de grondstof voor deze plastic-vervanger gaan maken uit natuurlijke reststoffen.

  • Open dag op 14 mei bij twee keersluizen in Etten-Leur

    Neem een kijkje achter de schermen!

  • Werkbezoek Zuidwestelijke Delta aan Water tussen Wal en Schelde

    Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, en de deltacommissaris, Peter Glas, namen na de opening van waterinlaat Roode Vaart een kijkje bij het zoetwaterproject Water tussen Wal en Schelde. Tijdens dit bezoek hoorden zij meer over de kansen voor het benutten van het afgestroomde water aan de voet van de Brabantse Wal.

  • Minister Harbers opent waterinlaat Roode Vaart

    Op dinsdag 3 mei 2022 hebben de minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers en deltacommissaris Peter Glas de waterinlaat Roode Vaart geopend.

    Kees Jan de Vet (dijkgraaf waterschap Brabantse Delta), Mark Harbers (minister van Infrastructuur en Waterstaat) en Peter Glas (Deltacommissaris).
  • Eerste onttrekkingsverboden uit oppervlaktewater

    Waterschap Brabantse Delta stelt de eerste onttrekkingsverboden voor oppervlaktewater van dit seizoen in.

    Droogte bij waterschap Brabantse Delta
  • Grensbeek Het Merkske krijgt tijdelijk een ander uitzicht

    Waterschap Brabantse Delta (NL) voert samen met de provincie Antwerpen (B) een proef uit om de grensbeek het Merkske in haar natuurlijke staat te herstellen. Tegelijkertijd gaan ze na of met de proeven het grondwater aangevuld kan worden.

    Takkenbossen in het Merkske als onderdeel van onderzoek naar behoud grondwater en natuurversterking
  • Vissen kunnen weer op reis!

    Woensdag 20 april heeft dagelijks bestuurder van waterschap Brabantse Delta Kees de Jong de vispassage bij stuw Witte Brug geopend. Wethouder Rene Jansen van de gemeente Dongen en wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout waren hierbij aanwezig.

    Bestuurder Kees de Jong samen met wethouder Rene Jansen van de gemeente Dongen en wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout