Nieuws

Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, ben je agrariër schrijf je dan in op de agrarische nieuwsbrief.

Inschrijven algemene nieuwsbrief

  • Soak it up! Van harige massa naar olie-absorberende deken

    Vorige week was de finale van de Blue City Challenge. Is het gelukt om een nieuw circulair product te maken van de reststroom van de rioolwaterzuivering?

  • waterschap en Vlaamse Milieumaatschappij meten samen de waterkwaliteit

    De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en waterschap Brabantse Delta meten als proef met speciale apparatuur samen 24 uur per dag de waterkwaliteit van de Mark. Daarmee onderzoeken ze hoeveel zuurstof er in het water zit en hoe zuur, warm en troebel het water is. Bij afwijkingen kunnen ze gezamenlijk maatregelen nemen.

    Met speciale meetapparatuur meten de VMM en het waterschap de kwaliteit van het Markwater
  • Tijdelijk verbod gebruik grondwater voor het beregenen van grasland

    Tot 1 juni mag in drie zuidelijke regio's van Brabant geen grondwater worden gebruikt om grasland en sportvelden te beregenen. De grondwaterstanden zijn daar onder de grenswaarde gezakt. De Brabantse waterschappen besloten dit om de grondwatervoorraad te beschermen.

    Beregening grasland
  • Vaarseizoen van start

    Op 1 april start het vaarseizoen. vanaf die datum trekken er ook weer veel watersporters erop uit met hun motor- of zeilboot. Op de website van vareninbrabant.nl lees je alles over de vaarroutes en jachthavens in deze provincie en andere nuttige informatie.

  • Meetapparatuur op dijken geplaatst

    Het waterschap controleert, beheert en onderhoudt de dijken. We zijn altijd op de hoogte van de actuele veiligheid van de dijken. Om hier beter inzicht in te krijgen gaan we een meet- en monitoringsnet langs de dijken plaatsen. Hiermee worden de grondwaterstanden in en onder de dijken gemeten.

  • Dalende grondwaterstanden door aanhoudend droog weer

    Na een zeer natte februarimaand is er al enkele weken weinig neerslag gevallen. Hierdoor zijn de grondwaterstanden snel gedaald naar normale tot lager dan normale waarden. Als waterschap doen we er alles aan om het hele jaar door verdroging te voorkomen.

  • Samen werken aan waterbeheer én klimaat in West-Brabant

    De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht, Waterschap Brabantse Delta en de drinkwaterbedrijven Brabant Water en Evides zetten hun succesvolle samenwerking voort op het gebied van riolering en stedelijk waterbeheer. Zij werken nu ook verder samen aan het beperken van de gevolgen van de klimaatverandering.

    Waterkring West wordt Water- en Klimaatkring West
  • Wat doen wij met jouw belastinggeld?

    Belasting betalen is nooit leuk. Maar hiermee zorgt het waterschap ervoor dat jij veilig woont en werkt achter dijken, de sloten niet droog of te nat komen te staan én al het afvalwater uit jouw huis wordt gezuiverd.

    gemaal capelse veer
  • Nog hoog water in sloten en beken maar piek voorbij

    De afgelopen vier dagen is er gemiddeld 50 millimeter regen gevallen in Midden- en West-Brabant. Door de storm, die het water opstuwde, en die regenval staat het water in beken, singels en sloten hoog. De waterstanden dalen de komende dagen.

    In sloten, beken en rivieren staat nog veel water. De komende dagen daalt het waterpeil geleidelijk.